top of page
Skärgårdshavet avatar.png

En glimt av och i Skärgårdshavet är en fotobok som ger läsaren en inblick i den fascinerande värld som döljer sig under Skärgårdshavets böljor. Det har talats mycket om Skärgårdshavets tillstånd under de senaste decennierna men nu får vi glimtar av hur livet under ytan verkligen ser ut. Samtidigt som här finns andlöst vackra undervattenslandskap som visar havets skönhet dokumenterar fotografierna också det som sker när havet utsätts för allehanda påfrestningar.

Boken innehåller ändå mer än unika fotografier. Personer som under en lång tidsperiod har haft god insyn i hur Skärgårdshavet mår, berättar om hur de upplever att havet har förändrats under de senaste decennierna och hur de tror att vårt hav kommer att se ut i framtiden. Pionjärer inom hobbydykning berättar om när sporten fick fotfäste i skärgården. Vi tas med på isdykning och får en presentation av några mindre kända skeppsvrak som ligger på bottnen. Vidare ges också tips om vad vi själva kan göra för att Skärgårdshavet ska må bättre.

Boken riktar sig till alla som har ett intresse av skärgården, vårt marina arv och vackra fotografier som avslöjar en spännande undervattensvärld. Såväl skärgårdsbor som sommargäster och landkrabbor kan se fram emot en givande upplevelse.

Den nya e-boken innehåller nya bilder och fått ett nytt namn "En glimt av och i Skärgårdshavet". Här är en bild på hur den tryckta boken såg ut då den gavs ut 2012.

VAD PRESSEN SKREV OM BOKEN

"Kirja ei sorru pelkästään pinnalliseen pinnanalaisen maailman kauneuden esittämniseen, vaikka komeita kuvia sisältääkin.
Teksti tuo lukijan eteen myös sellaisia asioita ja tietoja, joita kuvista voi vain arvailla."

 

-Kippari 09.09.2012

"Upea teos, joka soveltuu sekä lahjapöydälle että opetusmateriaaliksi."

 

-Pro Sail 15.08.2012

"Kanske boken kan vara ett steg till på vägen mot en renare havsmiljö."

-Henrik Westermark, Borgåbladet 24.07.2012

Skärgårdshavet.jpg

"Det är en fascinerande värld som i text och bild öppnar sig för läsaren.

Boken riktar sig till alla som har ett intresse av skärgården, vårt marina arv och vackra fotografier som avslöjar en spännade undervattensvärld."

-Frisk Bris 09.09.2012

"Skärgårdshavet under ytan" är en bok som bore läsas av alla med intresse för vårt hav. En gnutta lättläst folkbildning om Skärgårdshavets marina marina liv och utveckling.

Bokens utmärkta bildmaterial dokumenterar båda ytterligheterna. På en bild får vi njuta av vackra vajande ålgräsängar vid Jurmo, medan bilden intill visar effekterna av övergödningen med ruttnande och döende grönslick som kväver blåstongen öster om Borstö."

-Åbo Underrättelser 13.10.2012

Skärgårds uppslag.jpg

Här är ett uppslag på hur "En glimt av och i Skärgårdshavet" ser ut i digitalform. E-boken är 83 uppslag.

bottom of page