top of page
Vrakboken.png

VRAKBOKEN 2.0 (2021)

Här är bild på hur den nya e-bok versionen ser ut. Det fina med att den är digital är att man kan zooma in på en bild eller förstora texten så den ryms på paddans sida, så man får en stor text att läsa. Med att dubbelklicka så väljer paddan det man önskar att ska förstoras. En fördel med e-böcker är att man kan lägga länkar i boken. Här finns bland annat länkar till videomaterial på vissa av vraken, så man får levande material på köpet! De är inte bara några hastigt ihopklippta videofsnuttar, utan de ger tittaren en inblick i hur det är att dyka på vrak.

Vrakboken sidor.jpg

Här är ett uppslag på hur "Vrakboken - skepnader under ytan" ser ut i digitalform. E-boken har 111 uppslag.

VRAKBOKEN - SKEPNADER I HAVET

Det är något speciellt med sjunkna skepp. Mörka och hemlighetsfulla ligger de på havsbottnen. Omringade av havets gröna dunkel, inbäddade i sjögräs och musslor eller insjunkna i bottensedimentet. Som stumma skepnader i havet vilar de på sina gravplatser. Det är en magisk känsla att dyka på ett vrak och låta fantasin svepa en med sig till de tider då fartyget seglade på de sju haven.

Östersjön beräknas gömma hundratusentals vrak. Och vid den finländska kusten och i insjöarna finns tiotusentals oupptäckta vrak. Ett vrak behöver inte vara ett sjunket sjörövarskepp i Karibiska havet med en legendarisk guldlast ombord för att vara spännande. Varje vrak i Skärgårdshavet har sin egen fängslande historia. Nu kan du ta del av den fascinerande undervattensvärlden.

I Vrakboken – skepnader i havet har vi samlat några av de finaste vraken i Åbolands skärgård. Det är första gången som undervattensfoton av mytomspunna skepp som Park Victory, Schiller och Sparta har samlats mellan två pärmar. Titta på bilderna och föreställ dig hur besättningen levde och bodde ombord.


Låt dig dras med i manskapets kamp för överlevnad då de förstår att deras skepp håller på att gå under. Genom texterna som har dramatiserats på basis av gamla tidningsartiklar och intervjuer blir du delaktig i händelserna kring haverierna. Vrakboken – skepnader i havet är en bok för alla som har intresse av skärgård, historia, hav, fartyg och sjöfartshistorier.

Nytt med e-boken är nya kapitel och nya bilder och några vrak till som inte fanns i boken.

VRAKBOKEN 2013

Så här såg Vrakboken ut då den kom ut 2013. Den är slutsåld i dag, så du är lyckligt lottad om du äger en. Året den kom ut blev den en "bestseller", och kom ut i två upplagor. Totalt såldes kring 2000 kopior av boken.

Skärmavbild 2021-04-02 kl. 16.51.20.png
Vrakboken.jpg
bottom of page